JOULUINEN PUOLUKKASILLI

2 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattua silliä tai sillifileitä

1 puna- tai keltasipuli

pieni pala purjoa

4 laakerinlehteä

1 dl pakastepuolukoita

LIEMI

1 dl vettä

1 dl laimentamatonta puolukkamehua TAI puolukkalikööriä

1 dl punaviinietikkaa

5 kokonaista neilikkaa

1 dl sokeria

Kiehauta vesi, sokeri, puolukkamehu tai -likööri ja neilikat. Lisää lopuksi etikka. Jäähdytä liemi. Fileoi sillit ja huuhtele fileet nopeasti kylmällä vedellä. Viipaloi fileet haarukkapaloiksi, viipaloi myös sipuli ja purjo ohuiksi renkaiksi. Lado kannelliseen purkkiin kerroksittain silliä ja sipuleita, väliin vähän murskatut laakerinlehdet sekä puolukat; päällimmäiseksi sipulia. Kaada liemi purkkiin. Anna marinoitua 2-3 päivää jääkaapissa ennen tarjoamista.