JUHLAKAKKU

TÄYTE

2 pkt tyhjiöpakattua Sillikonttorin Matjessillifileitä

1 punasipuli

5 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

1 prk raejuustoa

3 prk ranskankermaa

2 keitettyä munaa

2 rkl ruohosipulisilppua

1 dl tillisilppua

rouhittua mustapippuria

POHJA

150 g hapankorppuja

75 g voita

1 dl maitoa

KORISTELU

sillipaloja

2-3 munaa

punasipulia

ruohosipulia

Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna hapankorput ja sekoita pehmeään rasvaan. Hienontaminen käy helpoimmin monitoimikoneessa. Painele seos vuoan pohjalle ja kostuta maidolla. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Hienonna keitetyt munat ja sipuli. Leikkaa silli pieniksi kuutioiksi. Jätä yksi fileistä koristeluun. Sekoita raejuuston joukkoon ranskankerma, silli, munat, sipuli  ja mausteet. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita seokseen vähän jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.