LASIMESTARIN SILLI

2 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattua, tyhjiöpakattua silliä

1 punasipuli tai tavallinen sipuli

1 porkkana

1 tl kokonaisia maustepippureita

1 tl kokonaisia valkopippureita

1 tl kokonaista neilikkaa

2 tl sinapinsiemeniä

4 laakerinlehteä

(pala piparjuurta lastuina)

LIEMI

1,5 dl vettä

1,5 dl sokeria

1 dl etikkaa

Kiehauta liemi ja jäähdytä kylmäksi. Kuori ja viipaloi porkkana sekä sipuli. Huuhtele silli kylmällä vedellä. Leikkaa silleistä selkäevä ja vatsanahka. Poista sisälmykset ja puhdista veitsellä sillin vatsaontelo. Viipaloi sillit. Lado sillipalat kannelliseen purkkiin kerroksittain porkkanan, sipulin ja mausteiden kanssa; päällimmäiseksi sipulirenkaita. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna sillin maustua jääkaapissa pari päivää.