SIIDERISILLI

1 pkt Kevytsuolattua Sillikonttorin silliä tai sillifileitä

2 punasipulia

MAUSTELIEMI

1 l vettä

1/2 dl sokeria

5 kokonaista neilikkaa

15 kokonaista valkopippuria

1 tl kokonaisia sinapinsiemeniä

1 laakerinlehti

1/2 dl punaviinietikkaa

2 dl kuivaa omenasiideriä

Fileoi silli ja liota kylmässä vedessä noin kaksi tuntia (fileelle riittää puoli tuntia). Paloittele haarukkapaloiksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita mausteliemen ainekset ja keitä hiljalleen 8-10 minuuttia, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut ja seos alkaa paksuuntua. Jäähdytä mausteliemi ja lisää siihen punaviinietikka ja siideri. Lado kerroksittain sillit ja sipulit ja täytä purkki jäähdytetyllä mausteliemellä.

Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta.