SILLIGRATIINI

1 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattua silliä tai sillifileitä

5 keitettyä perunaa

valkopippuria, öljyä

2 sipulia

1 dl kermaa tai

1 dl kermaa + 1 dl vettä

100 g juustoraastetta

tillisilppua

Liota silliä tai fileitä kylmässä vedessä 1–1,5 tuntia. Fileoi silli ja poista nahka. Paloittele fileet ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Viipaloi kuoritut perunat. Laita ainekset limittäin voideltuun vuokaan ja mausta valkopippurilla. Kaada päälle kerma tai kerma-vesi-seos ja laita pinnalle juustoraaste. Gratinoi vuoka 250 asteessa noin 10 minuuttia, laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä n. 20 minuuttia. Koristele tarjolle vietäessä tillisilpulla.