SILLIJÄÄDYKE

1 pkt Sillikonttorin Matjessillifileitä
2 dl smetanaa tai ranskankermaa
2 dl raejuustoa
1 kesäsipuli varsineen
1/2 dl tillisilppua
rouhittua mustapippuria
valkopippuria myllystä

Hienonna sillifileet pieniksi kuutioiksi (helpoimmin hienontaminen käy monitoimikoneella).

Osan sillistä voit jättää koristeeksi. Hienonna sipuli. Sekoita smetana tai ranskankerma ja raejuusto keskenään. Lisää joukkoon silli, sipulisilppu, tilli ja mausteet. Sekoita ainekset. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan, peitä kelmulla ja pakasta vähintään kuusi tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoamista. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele sillipaloilla, tillinoksilla ja sipulilla. Tarjoa uusien kuumien perunoiden kanssa. Kesäjuhlia varten voit tehdä annoksen kaksinkertaisen ja pakasta jäädykkeen kakkuvuoassa.