SILLIPASTEIJAT

PERUNAVOITAIKINA

250 g keitettyä perunaa

250 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

tai

800 g valmista voitaikinaa

VOITELUUN

1 muna

pinnalle rosépippuria

TÄYTE

1 pkt Sillikonttorin Matjessillifilettä

1,5 dl keitettyä riisiä

pala purjoa + öljyä

1 keitetty muna

2 rkl hienonnettua tilliä

2 rkl kermaa

1 muna

Raasta kypsät perunat hienoksi, vaahdota pehmeä voi kevyesti. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita taikina-ainekset keskenään. Muotoile taikina levyksi

tuorekelmulle, kääri kelmu tiukasti ympärille ja pane taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin. Silppua purjo ja kuullota hetki öljyssä. Hienonna silli pieniksi kuutioiksi. Hienonna keitetty muna. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Jaa pasteijataikina kahtia. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja leikkaa neliöiksi tai ota pyöreällä muotilla kiekkoja. Jaa täyte taikinapaloille, voitele taikinan reunat munalla ja painele reunat vastakkain. Voitele pasteijat, pistele pinta haarukalla ja ripottele pinnalle rosépippuria. Paista pasteijoita 225 asteessa 10-15 minuuttia.