SILLIPYÖRYKÄT JA KASVISKASTIKE

2 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattua silliä tai sillifileitä

2 sipulia

5-6 keitettyä perunaa

3/4 dl korppujauhoja

1/2 dl kermaa

1 muna

jauhettua valkopippuria

KASTIKE

1 pieni purjo

1 punainen paprika

öljyä

1 dl rusinoita

2 dl kasvislientä

1 rkl soijaa

1,5 rkl viinietikkaa

1 rkl sokeria

2 rkl perunajauhoja t. Ohrakasta

Fileoi sillit ja liota fileitä kylmässä vedessä noin kolme tuntia. Hienonna sipulit ja kuullota hetki rasvassa. Hienonna silli (helpoimmin monitoimikoneella). Raasta perunat hienoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, myös korppujauhot, kerma, muna ja valkopippuri. Tee taikinasta pullia ja litistä vähän. Paista rasvassa kauniin ruskeaksi miedolla lämmöllä molemmin puolin. Pidä lämpimänä. Suikaloi paprika ja purjo ja kuullota ne öljyssä. Hienonna rusinat ja lisää joukkoon. Hauduta n. 5 min. Sekoita kasvisliemi, soija, etikka, sokeri ja jauhot. Lisää seos kasvisten joukkoon ja kiehauta. Tarjoile kuumana. ”Sillipyörykät korinttikastikkeessa” löytyy keittokirjoista ainakin sadan vuoden ajalta.