SUVISILLI

2 pkt Sillikonttorin Kevytsuolattua silliä tai sillifileitä

1 pieni kesäsipuli varsineen

1 pala uutta porkkanaa

1 tl kokonaisia maustepippureita

1 tl kokonaisia valkopippureita

2 tl rosépippureita

2 laakerinlehteä

tillinoksia

LIEMI

2,5 dl vettä

1,5 dl sokeria

1 dl etikkaa

Kiehauta liemi ja anna sen jäähtyä. Kuori ja viipaloi porkkana sekä sipuli. Fileoi sillit ja huuhtele sillifileet kylmällä vedellä. Leikkaa ne haarukkapaloiksi. Lado sillipalat kannelliseen purkkiin kerroksittain porkkanan, sipulin, mausteiden ja tillin kanssa. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna sillin maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta.

Etikkalientä voit tehdä vatiin jääkaappiin useampaa annosta varten. Liemi säilyy jääkaapissa käyttökelpoisena muutaman viikon ja kylmänä sillin päälle lisättynä liemi säilyy kirkkaana.